Oplossing voor wegenbelasting oldtimers na Pasen

img
06-03-13 Na pasen zal er meer duidelijk zijn over de toekomst van de wegenbelastingvrije oldtimer. Achter de schermen bij het Ministerie van Financien wordt er gewerkt aan een nieuw plan voor het al dan niet heffen van wegenbelasting voor oldtimers.

Afgelopen jaar ontstond er veel commotie toen er in het regeerakkoord werd besloten dat de vrijstelling voor wegenbelasting voor oldtimers afgeschaft zou worden. Staatssecretaris Weekers heeft zich hard gemaakt om dit te voorkomen en er blijkt nu toch beweging in te komen. Eerder werd er al gepleit voor een zogenaamde "30- of 60-rittenkaart", waarbij de eigenaar van de oldtimer slechts 30 of 60 dagen per jaar wegenbelastingvrij de weg op mag. Gebruikt de eigenaar de oldtimer dagelijks, dan is de eigenaar alsnog wegenbelasting verschuldigd.

Het Ministerie van Financien is samen met de Rai vereniging in overleg om een oplossing te vinden. Na Pasen wordt het plan naar de tweede kamer gestuurd. Andere mogelijke opties naast de dagenkaarten zijn een kilometergrens of alweer de leeftijdsgrens van de auto op te rekken.Oplossing voor wegenbelasting oldtimers na Pasen

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.