Nieuw oldtimerakkoord: sommige oldimers toch wegenbelastingvrij

img
16-05-13 De oldtimer blijft toch wegenbelastingvrij. Echter, niet allemaal. Staatssecretaris Weekers van Financiën en vertegenwoordigers van de oldtimerbranche hebben een akkoord kunnen sluiten.

Eerder berichtten wij dat de vrijstelling van wegenbelasting van oldtimers zou te komen vervallen per 1 januari 2014. Er is toen onder andere hier op autozonderwegenbelasting.nl veel kritiek geweest op dat besluit.

Het nieuwe oldtimerakkoord houdt in dat alle oldtimers die 40 jaar geleden of eerder voor het eerst in gebruik genomen zijn alsnog vrijgesteld blijven van motorrijtuigenbelasting. Personen- en bestelwagens aangedreven op benzine, die op 1 januari 2014 tussen de 26 en de 40 jaar oud zijn komen in een overgangsregeling. Eigenaren van deze auto's betalen dan een kwarttarief in de MRB, met een maximum van 120 euro per jaar. Echter mogen deze auto's dan van december tot februari niet op de openbare weg. Voor oudere motorfietsen, bussen en vrachtauto’s geldt dezelfde overgangsregeling.

Dieselauto's en auto's omgebouwd met LPG motor zullen helaas niet profiteren van het nieuwe oldtimerskkoord. Per 1 januari 2014 zullen deze auto's onder het normale wegenbelastingtarief vallen. De tweede kamer moet nog akkoord gaan met het nieuwe oldtimerbesluit.Nieuw oldtimerakkoord: sommige oldimers toch wegenbelastingvrij

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.