0% bijtelling voor zeer zuinige (diesel)auto's

img
16-05-12 Sinds 1 januari 2012 geldt voor auto's met een gemiddelde CO² uitstoot van lager dan 50 gram per kilometer een nihilbijtelling. Met andere woorden, als u een zeer zuinige auto heeft, hoeft u geen bijtelling te betalen (0%).

Het probleem was echter dat er toendertijd nog geen dieselauto's op de Nederlandse markt waren met een CO² uitstoot lager dan 50 gram, alleen benzine, hybride en elektrische auto's. Daarom is de regel niet ingevoerd voor dieselauto's.

Inmiddels zijn er op de markt enkele dieselauto's verschenen die wél aan deze eis voldoen en daarom heeft staatssecretaris Weekers van Financiën besloten dat u de nulbijtelling voor zuinige dieselauto’s alsnog ingaat per 1 januari 2012. Mocht u een dieselauto in bezit hebben die minder dan 50 gram co2 per kilometer uitstoot, de regel wordt met terugwerkende kracht toegepast, dus u kunt uw betaalde bijtelling voor de auto terugvragen.

Deze nihilbijtelling geldt dus voor alle auto's met CO² uitstoot onder de 50 gram die in 2012 of 2013 aangeschaft worden. U betaalt dan maximaal zestig maanden geen bijtelling vanaf het moment van tenaamstelling. Koopt u de auto echter na 2013, betaalt u voor de zelfde auto vijf jaar lang 7% bijtelling. Mocht u zo'n zuinige auto pas na 2016 kopen, dan geldt er weer het standaard 14% bijtellingstarief.0% bijtelling voor zeer zuinige (diesel)auto's

Reacties
Joop schreef op 04-07-12 10:58

Ik heb (voor 1 juli)een Ford Fiesta 1.6 TDCI gekocht met een uitstoot van 87 mg.
Ik hoor van diverse kanten dat deze auto tot 1 juli 2014 belastingvrij is voor particulieren. Is dat juist?
 
Geert schreef op 14-08-12 21:36

Dat is correct
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.