Fisker Karma, de wegenbelastingvrije sportauto

img
07-07-10 Vaak zijn alleen kleine, simpele auto's zuinig genoeg om wegenbelastingvrij te zijn, omdat deze erg licht zijn, en daarom minder vermogen nodig hebben. Toch bestaat hij: de wegenbelastingvrije sportauto: de Fisker Karma. Vanaf februari 2011 staat de Karma in de showrooms van Kroymans. Deze gaat namelijk de import en de verkoop regelen.

De Karma heeft 2 elektromotoren die in garant staan voor 403pk. De Fisker rijdt binnen 6 seconden van 0 naar 100 km/h, wat bijzonder is voor een elektromotor. De topsnelheid valt wel tegen voor een sportauto, maar is acceptabel, namelijk 200 km/h. Wat de auto bijzonder maakt is de lage CO² uitstoot: namelijk gemiddeld 83 g/km CO². Dat is extreem laag voor een sportauto. Aanschaf wordt hiermee aantrekkelijk, omdat de auto hierdoor wegenbelastingvrij wordt. Daarnaast is hij ook zonder BPM aan te schaffen.

De Fisker Karma is voornamelijk gemaakt van aluminium en het extreemlichte en -sterke carbon. De Karma is er vanaf € 98.000.Dit artikel is gepubliceerd in 2010. Informatie in dit artikel is daarom mogelijk verouderd.

Fisker Karma, de wegenbelastingvrije sportauto

Reacties
ik schreef op 19-02-11 18:21

Wouw wat een mooie kar.Zou wel graag de prijs willen hebben ivm overweging aanschaf auto. En wel een snelle/sportive ruimte is niet echt belangrijk. Thanks~!!
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.