Tesla ontwikkelt battery swap station voor Tesla Model S

img
22-06-13 Tesla Motors, het autobedrijf dat alleen elektrische auto's produceert, heeft een Battery Swap Station ontwikkeld waarmee de accu van de Tesla Model S binnen 90 seconden gewisseld kan worden. Dit gebeurt geheel automatisch zonder dat de bestuurder uit de auto hoeft te stappen.

Het grootste voordeel van dit systeem is dat de accu dus niet opgeladen hoeft te worden, wat met een snellaadstation al gauw een half uur duurt. Thuis aan het stopcontact duurt het opladen van de elektrische auto tot wel acht uur.

Het wisselen van de accu zal ongeveer 60 tot 80 dollar gaan kosten. Het is dan wel de bedoeling dat de originele accu op een later tijdstip weer opgehaald wordt. Ook is het mogelijk om de accu te kopen, waarbij alleen het prijsverschil tussen de batterijen betaald hoeft te worden.

Een battery swap station kost ongeveer een half miljoen dollar. Tesla zal 50 tot 100 miljoen dollar investeren om deze swap stations te bouwen. Daarnaast heeft Tesla al een netwerk van laadstations, welke superchargers genoemd worden. Deze blijven naast de swap stations bestaan en het gebruik ervan is gratis.

Tijdens de presentatie van de swap station is een vergelijking gedaan met traditionele tanken. In de tijd dat de benzine auto volgetankt is en weer weg kan rijden (ongeveer 4 minuten), heeft Tesla twee battery swaps gedemonstreerd.

In Nederland bestond ook een accuwissel bedrijf op Schiphol. Deze is in mei echter failliet verklaard. Tesla heeft plannen voor oplaadstations in Europa, maar het is nog niet bekend wanneer deze komen en of dit ook in Nederland is.

Bekijk hieronder de video van de demonstratie (in het Engels).

Tesla ontwikkelt battery swap station voor Tesla Model S

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.