Mitsubishi Outlander PHEV zonder bijtelling

img
10-01-13 De nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV is een van de weinige auto's die na 31 december 2013 nog vrijgesteld zijn van wegenbelasting. Bovendien geniet u van 0% bijtelling. Dit heeft de nieuwe Outlander PHEV te danken aan een CO² uitstoot van gemiddeld minder dan 49 gram per kilometer.

De auto heeft drie aandrijvingsniveaus: Pure EV mode, Series Hybrid mode en Parallel Hybrid mode.
- In Pure EV mode worden alleen de twee 60kW elektromotoren (&ecute;n op de vooras en één op de achteras) gebruikt. Er is op dat moment geen uitstoot van CO². U kunt in deze stand tot 60 kilometer rijden met een topsnelheid van 120 km/h.
- In de Series Hybrid mode wordt ook de benzinemotor gebruikt. In deze stand genereert de verbrandingsmotor elektriciteit om de elektromotoren te laten functioneren.
- In de laatste stand, Parallel Hybrid mode werken de verbrandingsmotor elektromotor samen. De elektromotor achter en de verbrandingsmotor werken parallel aan elkaar om zo efficiënt mogelijk te rijden, voornamelijk bij constante, hogere snelheden tussen de 55 en 125 km/h.

Een elektromotor heeft natuurlijk een batterij nodig, en een batterij moet opgeladen worden. Dit kan middels drie verschillende stekkers. De Schuko stekker wordt standaard met de auto geleverd. De accu wordt met deze kabel met maximaal 10 ampère opgeladen, overbelasting van uw stopcontact wordt voorkomen door de CCID box. Met deze stekker is de accu binnen 6 uur volledig opgeladen. Met de Mennekes stekker is verkrijgbaar in het Afleverpakket EV+, wat Mitsubishi aanraadt bij de aankoop van een elektrische auto. Deze stekker past in alle openbare oplaadpalen in Nederland en laadt uw auto binnen vier uur op. Ook kan de Outlander worden opgeladen bij een snellaadstation. Hier heeft u geen eigen stekker voor nodig maar kunt u de stekker van het laadstation gebruiken. Snellaadstations zijn in Nederland nog maar beperkt te vinden maar de verwachting is dat het aantal de komende jaren flink uitbreidt. U kunt 30 minuten na het aansluiten aan de snellader al weer wegrijden met een vrijwel volle accu.

De nieuwe Plug-in Hybride Outlander is in Japan inmiddels al op de markt. In Nederland is de vraag hoog, waardoor Mitsubishi heeft besloten dat de auto al te bestellen valt. Dit kan via dealers van het Japanse automerk.

Er worden drie uitvoeringen van de Mitsubishi Outlander Plug-in Hybride gemaakt: Als instapmodel is er de Outlander Intense+. Deze is verkrijgbaar vanaf € 43.490. Dan is er nog de Instyle, welke € 48.990 kost en de Instyle+ is er vanaf € 51.990. De wagen is vanaf juli dit jaar verkrijgbaar in Nederland.Mitsubishi Outlander PHEV zonder bijtelling

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.