De elektrische Mitsubishi i MiEV

img
22-08-10 Het is inmiddels wel duidelijk dat 2011 hét jaar van de elektrische auto gaat worden. Peugeot komt namelijk met de iON, Nissan met de Leaf, Citroen met de C Zero en nu eind 2010 komt Mitsubishi met de elektrische Mitsubishi i MiEV.

Er zit weinig verschil in prestaties tussen deze auto's. Vooral de accu is er een waar weinig verschil in zit. Zo kunnen al deze elektrische auto's ongeveer tot 130 kilometer (of 160 in dit geval) op een volle accu rijden en zijn ze allemaal binnen 30 minuten opgeladen tot 80%, maar wat de i MiEV bijzonder maakt is de plaatsing van de accu en de manier van opladen.

De accu is bij de i MiEV onder de vloer geplaatst. Voordeel hiervan is een betere wegligging. Ook de manier van opladen prijst Mitsubishi. Dit kan namelijk op 3 manieren. Thuis op 100V of 200V, of aan de snellader, die overigens nog wordt ontwikkeld.

De elektrische auto's beloven veel. Wij zijn benieuwd.Dit artikel is gepubliceerd in 2010. Informatie in dit artikel is daarom mogelijk verouderd.

De elektrische Mitsubishi i MiEV

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.