Chevrolet Volt. Auto van het jaar 2012

img
14-08-12 De Chevrolet Volt wordt altijd aangedreven door een Voltec® elektrische aandrijfunit (elektromotor) die door een lithium-ion accu wordt gevoed, of uit een generator die wordt aangedreven door een 1,4 liter benzinemotor. Chevrolet noemt deze auto geen hybride en ook geen accu-afhankelijke elektrische auto, maar een Extended Range Electric Vehicle(E-REV).

Met een volle accu en een volle tank benzine heeft deze auto een actieradius van wel 500 kilometer. Als de elektromotor alleen gevoed wordt door de accu, kan er 80 kilometer mee gereden worden. Het opladen duurt zo'n 6 tot 8 uur en kan gewoon aan uw stopcontact, al heeft u daar wel het meegeleverde draagbare oplaadstation voor nodig. Ook kan er een speciaal professioneel geïnstalleerd 230V oplaadstation bij u thuis worden geinstalleerd, waarmee het volledig opladen slechts 4 tot 6 uur duurt. Op de accu en de elektrische aandrijfunit geeft Chevrolet een garantie van 8 jaar of 150.000 kilometer.

De Volt heeft 4 verschillende rijprogramma's
- Normal, voor gewoon dagelijks gebruik
- Sport, als u meer van een sportieve rijstijl houdt.
- Mountain, voor het beklimmen van steile hellingen
- Hold, het behouden van uw accu kracht tot het moment dat u het nodig heeft. Als u bijvoorbeeld lange afstanden over de snelweg rijdt, aangedreven door de motor-generator en vervolgens in de stad komt, waar u graag zonder CO² uitstoot zou willen rijden.

De auto maakt altijd gebruik van een regeneratief remsysteem, waar tijdens het remmen d.m.v. dynamo's nieuwe energie wordt opgewekt die vervolgens weer gebruikt kan worden om de motor aan te drijven.

De Chevrolet Volt is in 2 uitvoeringen te verkrijgen: De Volt LT 1.4 AT en de Volt LTZ 1.4 AT. Het verschil in deze modellen zit hem in de configuraties. De LTZ is meer geavanceerd dan de LT. Zo heeft de LTZ Parkeersensoren vóór en achter en een achteruitrijcamera, Radio/CD/DVD-speler met MP3 functie en navigatiesysteem met een BOSE speakerssysteem en een harde schijf met 30GB opslagcapaciteit voor audio.

De Chevrolet Volt LT 1.4 AT is vanaf € 42.950,- en de Volt LTZ 1.4 AT vanaf € 45.500,-. Beide auto's zijn vrijgesteld van wegenbelasting, BPM en bijtelling.Chevrolet Volt. Auto van het jaar 2012

Chevrolet Volt. Auto van het jaar 2012

Chevrolet Volt. Auto van het jaar 2012

Chevrolet Volt. Auto van het jaar 2012

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.