Nissan Leaf

img
16-07-10 Behalve de Peugeot iOn komt er in december nog een volledig elektrische auto op de markt: de Nissan Leaf. De naam Leaf zegt het al: groen. Een elektrische auto heeft dan ook geen CO² uistoot. Een die geen CO² uit stoot is vrijgesteld van wegenbelasting, BPM en bijtelling (0% tarief).

De leaf rijdt op een lithium-ion accu die garant staat voor een actieradius van 160 kilometer. Dat is 30 kilometer meer dan de iOn van Peugeot. Net als bij de iOn is de accu van de Leaf binnen een half uur tot 80% opgeladen bij een speciaal oplaadpunt. Thuis kunt u de Leaf opladen met een 200V stopcontact. Dat duurt dan ongeveer 8 uur. De topsnelheid van de Leaf is 140 km/h.

De Nissan Leaf is er vanaf €32.839. Als u geinteresseerd bent kunt u de Leaf nu al reserveren bij de Nissandealer.Dit artikel is gepubliceerd in 2010. Informatie in dit artikel is daarom mogelijk verouderd.

Nissan Leaf

Reacties
wil wel schreef op 14-11-10 12:53

Leuk hoor al die elektr-auto,s
Maar welke jan de arbeider gaan 30 tot 35000 euro beuren ???
En dat vaak voor een lullig klein auto,,
Wil ook wel mee helpen aan het schone rijden ....maar dan moet het wel veeeeeeeeeeeeel goedkoper worden voor iedereen!
 
Rene Bense schreef op 30-11-10 10:45

Het is niet alleen de aanschafprijs die elektrisch rijden zo duur maakt.
Je kunt als vuistregel hanteren, dat je ongeveer 5 kilometer kunt rijden op een KWh. Dus met een KWh prijs van 25 cent komt dat dus neer op 5 cent per kilometer. Dat is dus ongeveer net zo duur als het rijden met een kleine dieselauto die 1:22 rijdt. Er zijn al kleine dieselauto's die 1:29 halen, dus elektrisch is niet goedkoper dan diesel. Bovendien komen daar bij elektrisch nog de kosten bij van een nieuw accupakket na een aantal jaren. Dit maakt de kilometerprijs voor elektrische auto's compleet oninteressant, omdat de afschrijving van de accu ongeveer gesteld kan worden op 20 cent per kilometer. Kortom elektrisch rijden is 5 keer duurder dan dieselen.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.