Nissan Pixo

img
06-07-10 De Nissan Pixo is al sinds 2009 te koop. Maar wat deze auto anno 2010 aantrekkelijk maakt is haar zuinigheid. De Pixo heeft een 68pk benzinemotor die een snelheid van maximaal 155 kilometer per uur kan bereiken. Gemiddeld verbruikt deze 5 deurs nissan 4,4 liter per 100 kilometer en daarmee krijgt hij het A label. De Pixo heeft een uitstoot van slechts 103 g/km CO².

De goedkoopste Pixo is er vanaf €7.999. Haar duurdere zusje kost slechts 800 euro duurder, maar daar krijgt u wel extra airbags, elektrische ramen voor, elektrische deurvergrendeling met afstandsbediening, een audio installatie en mistlampen voor.Dit artikel is gepubliceerd in 2010. Informatie in dit artikel is daarom mogelijk verouderd.

Nissan Pixo

Reacties
Django schreef op 30-07-10 08:33

Ziet er leuk uit.
Makkelijk manouvreerbaar in de stad.
Betaalbaar !
Meer luxe voor een zachte meerprijs !
 
ellen schreef op 05-10-10 21:58

Die pixo rijdt voor geen meter.
Je zit gewoon continue trillend in de wagen.
 
Paul schreef op 08-12-10 14:51

Ellen, wist je dat een 3 cylinder een beetje trilt, en dat doet de auto alleen bij stil stand!
Prima auto ook voor lange mensen en dikke mensen!
verbruik is als opgegeven
 
Frank schreef op 22-01-11 21:16

Ja, leuk fris en wendbaar karretje met goede rijeigenschappen, zit goed in elkaar. Motortje is inderdaad een driepitter die ook door andere merken gebruikt wordt. Betrouwbare krachtbron, verwacht geen superprestaties. Wel heel zuinig, maar de opgegeven 4.4 liter op 100 km lijkt wat optimistisch. Nissan is sinds enkele jaren onderdeel van Renault. Ben benieuwd hoelang de Pixo dus nog blijft, tussen de eigen Micra en Note, en de Twingo, Clio en Modus van Renault. Vooralsnog is de Nissan Pixo een uitstekende keus, aardige uitrusting (Acenta met airco, zie verder hierboven bij inleiding), voor een prima prijs; daarbij geen BPM en (voorlopig) geen wegenbelasting zijn ook mooi meegenomen!
 
sascha schreef op 04-07-11 13:51

weet er iemand hoeveel wegenbelsting je gaat betalen als het weer ingevoerd wordt?
hoeveel rijdt de auto nou 1 op 20?
 
Peter schreef op 28-12-11 06:09

Het werkelijke verbruik kun je op spritmonitor.de vinden. Hij is natuurlijk niet zou zuinig als door de fabrikant beweerd wordt maar komt wel aardig in de buurt. Hij is ongeveer net zo zuinig als de aygo/c1/107.
Ben er zelf ook serieus naar aan het kijken. Door de negatieve berichten over lekkages bij de drieling zijn die voor mij afgevallen. Blijven over de pixo, de panda, de alto (is vrijwel hetzelfde als de pixo) en de cuore. De i10 en de clio vind ik nog te duur.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.