Nog een elektrische auto: Citroen C Zero

img
07-08-10 Het elektrische rijden gaat het helemaal worden in 2011. Naast Peugeot en Nissan, die in december 2010 een elektrische auto uitbrengen, komt ook Citroen met een elektrische auto: de Citroen C Zero.

De naam C Zero is niet verrassend. Citroen had namelijk al de Citroen C1 tot en met de C8 en omdat een elektrische auto een uitstoot van 0 gram CO² per kilometer heeft, is de naam makkelijk bedacht: C Zero.

De C Zero rijdt 130 kilometer op een volle accu. Een accu kan opgeladen worden via zowel het stopcontact als bij een snellaadstation. Via het stopcontact is de C Zero binnen 6 uur opgeladen. Wordt de C Zero opgeladen bij een snellaadstation, dan is de accu binnen een half uur tot 80% opgeladen.

Deze elektrische Citroen is prima geschikt om mee over de snelweg te rijden. De topsnelheid is 130 kilometer per uur en binnen 15 seconden is de snelheid van 100 km/h. Helaas valt de prijs van de C Zero tegen: € 29.550Dit artikel is gepubliceerd in 2010. Informatie in dit artikel is daarom mogelijk verouderd.

Nog een elektrische auto: Citroen C Zero

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.