Staatssecretatis Weekers pleit voor eerlijkere bijtelling

img
05-01-13 Staatssecretaris Frans Weeksers (Financiën) pleit voor een bijtelling die eerlijker is voor mensen met een auto van de zaak. Momenteel betaalt iedereen die meer dan 500 privekilometers rijdt bijtelling. Hoe hoog die bijtelling is ligt aan de CO² uitstoot van de auto, hoe hoger de uitstoot, hoe hoger het bijtellingstarief.

De bijtelling zoals Weekers deze voorstelt is een gestaffelde bijtelling, waarbij je meer bijtelling betaalt als je meer privekilometers rijdt. Iemand die dus veel privé rijdt betaalt meer dan iemand die minder privé rijdt, ongeacht of dit meer of minder dan 500 kilometer per jaar is.

De autobranche is positief en hoopt dat er een bijtelling komt die ,,beter is voor de automobilist en de sector en eerlijker is'', aldus de branchevereniging RAI.

Eerder pleitte Weekers ook al voor het behoud van de vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers. Hierover zegt hij dat hij in overleg is met de autobranche over hoe dit kan worden vormgegeven. De strippenkaart, waarbij een maximaal aantal dagen per jaar onbelast gereden kan worden in een oldtimer is nog steeds in de running.Staatssecretatis Weekers pleit voor eerlijkere bijtelling

Reacties
Op dit artikel is nog niet gereageerd.
 

Plaats reactie

Naam:


Reactie:


Reageren

- Reageren alleen onder eigen naam;
- Geen persoonlijke gegevens in reactie plaatsen;
- Reacties moeten over het onderwerp van het artikel gaan;
- Maak gebruik van correct Nederlands taalgebruik;
- Geen spam;
- Respecteer andere bezoekers.
Door te reageren verklaart u de algemene voorwaarden gelezen te hebben en ermee akkoord te gaan.